Cita


"No podem canviar les cartes que ens han repartit, però encara hem de jugar la partida."

Randy Paush



dimecres, 2 de juliol del 2008

Viatge a Israel, any 2005

L'estiu de 2005 va ser molt especial per a mi, entre altres coses, per tindre l'oportunitat de visitar aquest país que inspira tants sentiments de respecte cap a les cultures. Tant si creus com si no, aquesta és una terra amb un aire místic que et fa dubtar de tots els pensaments existencials... una terra que es trepitja amb molta cura, per no molestar a cap dels seus habitants.


Una de les coses que més em va agradar d'Israel és passetjar per ciutats mixtes, on jueus, àrabs i cristians conviuen en pau i respecte.


Vistes de la platja de Tel Aviv










Cesárea: Ciutat romana a la vorera del Mediterrani, entre Haifa i Tel Aviv. Complexe d'edificacions romanes que han descovert les excavacions dels últims vint anys. Es pot passejar en mig de totes aquestes impressionants restes de la ciutat romana: piscina decorada amb pòrtic, palau, teatre amb vistes al mar, anfiteatre, hipòdrom, aqueducte i no-sé-quantes-coses-més!






















Es poden visitar fortaleses templàries, en molt bon estat:




Memorial de San Pere a Galilea. Ací es trobava la casa de San Pere:




Una prova de l'existència del "Arca de la Alianza":



La Basílica de la Nativitat, a Betlem.

Acre o Akka (pronunciat a l'hebreu Akko), a la vora del Mar Mediterrani, és una de les ciutats més antigues del món, alguns diuen que des del 1500 a.C.

















Vistes des de Massada:





Massada. En hebreu significa "fortalesa". Ciutat situada a 450m sobre el nivell del Mar Mort, al desert de Judea, i que poseeix una gran c0nstrucció hidràulica per tal de recollir i emmagatzemar fins a 4000m3 d'aigua, en un total de 12 cisternes, mitjançant una complexa xarxa d'aqueductes.

La història d'aquesta ciutat és impressionant. Allà per l'any 70 d.C. va arribar a Massada un grup de jueus expulsats de Jerusalem per Tito, cercant protecció. Dos anys més tard, Luci Flavio Silva, el governador romà de Judea, acudiria a la fortalesa amb un exércit de 15000 soldats. Fa construir una rampa gegant i set mesos després es fa evident la futura victòria dels romans. Davant aquest fet i, abans de ser presos com a prisioners o esclaus pels romans, els habitants de Massada decideixen donar-se mort. Però, com que el suicidi era prohibit per les lleis del Judaisme, s'organitzen de la següent manera: els homens mataren a les seves famílies i després nomenaren a deu d'ells per a assassinar a la resta de guerrers. Finalment, entre aquestos deu, escolleixen per sorteig a un nou, que va acabar amb la vida dels altres i després inciendià el poblat. Encara es conserven les plantilles de les pedres que van ser utilitzades com a papeletes per fer el sorteig, amb els noms dels deu guerrers.


Quan els romans arribaren a Massada, només van trobar amb vida a dues dones i cinc xiquets, que els van relatar tota la història.





El Mar Muerto, impossible nadar en ell perquè és deu vegades més salat que qualsevol altre mar, està situat a 416 m per baix del nivell del mar, és el lloc més baix de la terra!








Les vesprades a la platga de Tel Aviv, quan el sol cau.







1 comentari:

Anònim ha dit...

hola, soy yacorin, las fotos son preciosas, dan ganas de coger el primer vuelo para ir allí!!!! para los que aún vamos a tardar en ir... has creado una ventana para descubrir un mundo de maravillas que algunos desconocemos y que con tus comentarios nos haces vivir por un breve espacio de tiempo partícipes de tu viaje. Muchas gracias y muy buen trabajo!!!!